london_info

Roolipelaaminen on itsekeksittyyn hahmoon eläytymistä, meidän tapauksessamme kirjoittamalla tekstimuotoista tarinaa kys. hahmosta. Foorumilla voit sopia muiden pelaajien kanssa pelejä. Peleissä kirjoitat mitä hahmosi tekee, ajattelee ja sanoo. Vastapelaaja jatkaa vuorollaan vieden peliä eteenpäin oman hahmonsa näkökulmasta. Pelissä voi olla ennalta suunniteltu juoni tai tapahtumat voivat edetä omalla painollaan, improvisoiden. Et kuitenkaan saa vahingoittaa vastapelaajasi hahmoa ilman lupaa, hahmosi ei myöskään kykene lukemaan ajatuksia tai tiedä vastapelaajan hahmosta kaikkea mitä sen esittelyssä lukee – vain peleissä ilmi tulleet asiat. Peli aloitetaan valitsemalla sopiva pelialue, siellä aloitat uuden topicin, jolle keksit otsikon ja kirjoitat lyhyen aloitustarinan l. peliviestin.


SÄÄNNÖT

Roolipeleihin kuuluu joitain perussääntöjä, tässä sellaiset joita noudatamme myös Clichéssä. Sääntöjen noudattamista valvoo koko ylläpitotiimi, pääasiassa moderaattorit. Jos moderaattori huomaa häiriökäyttäytymistä tai sääntöjen rikkomista, voi hän huomauttaa asiasta tai antaa varoituksen. Kolmas varoitus tietää pelaajalle jäähyä.


KIELLETTYÄ

• Autohittaus: Et saa vahingoittaa, liikutella tai muuten ohjata toisen pelaajan hahmoa ilman hänen lupaansa. Sovi asioista vastapelaajan kanssa esim yksityisviestitse, älä muuta ominpäin vastapelaajan kirjoittamia faktoja tai keksi muiden hahmoille historiaa.

• Munchaus: Hahmosi ei saa olla ylivoimainen, voittamaton tai haavoittumaton. Se ei voi väistää jokaista saamaansa iskua täydellisesti, osuen puolestaan poikkeuksetta omillaan. Huomioi, että päälaumojen hahmot ovat kishu- ja shikokukoiria, jotka vastaavat kooltaan vaikkapa labradorinnoutajia (n. aikuisen polvenkorkuisia), susi tai jopa saksanpaimenkoira ovat niiden näkökannasta suurehkoja. Jos teet valtavan hahmon, jonka tulisi vielä hahmokuvauksesi mukaan olla voittamaton teet hallaa vain omalle pelaamisellesi. Laumoista löytyvät johtajat, kenraalit jne ovat Akimoton vahvimpia koiria ja jos hahmosi ei ole tällainen, se on luultavasti näitä heikompi.

• Kaikkitietävyys: Hahmosi ei voi tietää asioita, joita sille ei ole tuotu jollain tavalla ilmi. Esim. hahmosi ei voi tietää jos toinen hahmo sattuu olemaan vakooja/salamurhaaja/tms., ellei se ole kuullut sitä kyseiseltä hahmolta tai saanut tietää siitä jonkun muun hahmon kautta peleissä. 


SALLITTUA

• Hahmon jakaminen: Hahmon saa jakaa useampaan peliin kerrallaan, kunhan ne pysyvät loogisessa järjestyksessä. Esim. hahmosi ei voi haavoittua yhdessä pelissä ja olla aikajanallisesti seuraavassa taas täysissä voimissaan ilman, että pelien välissä on kulunut huomattavasti aikaa.


HUOMIOITAVAA

• Hyvät käytöstavat: Roolipelaamisen tulee olla kivaa kaikille. Muita pelaajia kohtaan pitää käyttäytyä asiallisesti, eikä ketään saa kiusata tai syrjiä. Ylläpito valvoo foorumilla hyvää käytöstä.

• Värilliset fontit: Kukin pelaaja saa valita itse ulkoasun, jota foorumilla käyttää. Esim. tummansiniset fontit näkyvät hyvin vaaleilla ulkoasuilla, mutta eivät tummilla - niinpä värillisten fonttien runsas käyttö foorumilla ei ole suotavaa. 
Ota huomioon, että Cliché on pitkäikäinen roolipeli. Peli on pyörinyt katkeamatta vuodesta 2005, ja vaikka perusideamme on yhä kahden suuren lauman välinen sota, on Clichéssä paljon opettelemista ja tottumista. Perusvaatimuksiamme ovat selkeä, ymmärrettävissä oleva teksti. Foorumiltamme löytyy tiivistelmä koko Akimoton pelihistoriasta. Älä kuitenkaan säikähdä historiaosuuden pituutta - riittää että hallitset alkuun vain pelin perusasetelman!

Suosittelemme peliä yli 15 vuotta täyttäneille, mutta pelaajat hyväksytään tapauskohtaisesti. Huomaathan, että foorumilla kirjoitetaan välillä yksityiskohtaisesti väkivallasta ja toisinaan muista ahdistavista (rasismi, orjuus, seksismi, kuolema, mielenterveysongelmat) aiheista. Peleihin ei ole ollut tapana laittaa k18 merkintää. Jokainen pelaaja on vastuussa omasta sietokyvystään kyseisiä aiheita kohtaan. Ylläpitoon voi olla kumminkin yhteydessä, mikäli jokin asia askarruttaa. Ylläpito ei vastaa ongelmista, joita nuorempien liittyminen mukaan mahdollisesti eri osapuolille aiheuttaa.