Oujia_hahmonluonti

Tärkeimmät ohjeet oman hahmosi luomiseen löytyvät täältä - luethan ne huolella läpi! Osa säännöistä pätee vain ensimmäisen hahmon kohdalla eivätkä ne kaikki siis koske toista tai sen jälkeen tulevia hahmoja. Foorumilta löytyy lisätietoa ensimmäisen hahmon jälkeisten hahmojen luomisesta.


Ensimmäisen hahmon vaatimukset

Ensimmäisen hahmosi tulee olla joko hakucho, karasu tai dantaika. Hahmon tulee olla joko puhdasrotuinen shikoku (mikäli hahmosi kuuluu Karasuun) tai kishu (mikäli hahmosi kuuluu Hakuchoon). Ninkyo Dantaissa rodulla ei ole väliä.
Karasuun kuuluvalla hahmolla tulee olla jonkinlainen harjas päälaellaan. Hakuchoon kuuluvalla hahmolla harjas ei ole sallittu.
Ensimmäisen hahmon tulee olla syntynyt Karasuun, Hakuchoon tai Ninkyo Dantaihin. Hahmo on kuitenkin voinut välillä käydä jossakin muualla ja palata takaisin laumansa pariin.
Kunhan sinulla on hahmo jostakin päälaumoista, voit sittemmin tehdä hahmon myös johonkin muuhun ryhmittymään, Serpentes-lahkoon, laumattomaksi tai laumojen klaaneihin.


Hahmon luominen

Esittelyn tarkoitus on kertoa vastapelaajille millainen hahmosi on. Tiivis ja napakka esittely on paras. Luonnetta ei tarvitse selittää jokaista yksityiskohtaa myöten, vaan peruspiirteet riittävät - näin hahmollasi on myös tilaa kehittyä pelien kautta. Huono esittely on sellainen, jota kukaan ei jaksa lukea loppuun ja jossa keskitytään epäolennaisuuksiin.
Hahmon tulee olla kokonaan sinun luomasi ja oman mielikuvituksesi tuotetta.
Joskus käy niin, että foorumilla on jo valmiiksi saman niminen hahmo kuin omasi. Tällaisissa tapauksissa uudemman hahmon pelaaja joutuu valitettavasti vaihtamaan hahmonsa nimen. Hahmolistaa ei Clichén sivustolle hahmojen suuresta ja vaihtuvasta määrästä johtuen tule, mutta nimiasioita voi aina tiedustella vieraskirjassa.


Hahmollasi voi olla

Epämuodostumia, sairauksia ja erilaisia vammoja: Kannattaa kuitenkin muistaa, että mutaatiot ja muut erikoisuudet vaikuttavat hahmoon usein myös negatiivisesti. Erikoisuus on hyväksyttävämpi, jos siitä on hahmolle haittaakin eikä se ole pelkkä etu/vahvistus.
Yliluonnollisuuksien jälkeen hahmoihin on voinut jäädä muistoja luonnottomista muodostumista tai voimista.
Lävistyksiä: Laumojen parantajat hallitsevat niiden tekemisen.
Aseita, valjaita, kaulapantoja, huiveja, liinoja yms.: Tällaista tavaraa löytyy asevarastoista, toisilta hahmoilta tai kaupungista.
Yllä lueteltujen asusteiden alkuperää ei tarvitse selittää esittelyssä, ellei pelaaja itse niin halua. Jos kuitenkin tahdot hahmollesi jonkin asusteen tai tavaran, jota ei voi mainituin tavoin saada, on sen alkuperä hyvä selvittää. Esim. elektroniikan käyttäminen ei koirilta suju.


Hahmollasi ei voi olla

Siipiä, sarvia tai muita vastaavia yliluonnollisuuksia ellei se ole saanut niitä yliluonnollisuusmullistuksen aikana PELEISSÄ. Uusilla hahmoilla tällaisia ei voi olla.
Räikeää, epäluonnollista väriä valtaosassa turkkiaan: Pienet kuvioinnit tai harjasvärit sallitaan, mutta muuten Akimoton niemimaan koirien väritys on poikkeuksetta luonnollinen.


Hahmoehtoja

Uudella pelaajalla tulee olla vähintään kaksi täysimittäista peliä takanaan ennen kuin saa luoda toisen hahmon.
Uuden pelaajan aloitushahmo saa vaihtaa laumaa vasta, kun pelaaja on ollut vähintään yhden kuukauden Clichéssä. Lisäksi hahmolla pitää olla vähintään neljä täysimittaista peliä takanaan.


UKK - usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyihin kysymyksiin löydät vastaukset foorumilta.